Ochii lui Kagura sunt răutăcioşi, impresie adâncită şi din cauza culorii roşii. Kagura este îmbrăcată tradiţional, poartă un evantai şi se mişcă cu graţie. Numele ei înseamnă “muzica zeilor".Kagura este un dans sacru care face parte din ceremoniile shinto, care au loc în timpul festivalurilor ( matsuri ) de celebrare a zeilor ( kami ). Shintoismul este mai mult un cult al strămoşilor şi al zeităţilor decât o religie, este forma de credinţă cea mai veche, de dinainte de sosirea budismului. Ea a rezistat vremii şi schimbărilor pentru că s-a dovedit permisivă la noile curente. Shintoismul nu are scrieri doctrinare şi nu are fondator. Toţi japonezii sunt shintoişti, deşi cei mai mulţi sunt adepţi şi ai altor religii, pentru că shinto nu este o confesiune exclusivistă.În religia shinto se venerează kami , care au puteri deosebite şi locuiesc în spaţii sacre. Kami poate fi: un copac, o piatră, un fluviu, ploaia, vântul sau trăsnetul. Oricare fiinţă sau om poate deveni kami. Pentru ca aceştia să devină binevoitori, oamenii le aduc ofrande constând din fructe, legume şi sake. Ofrandele se aduc la altare, locuri sfinte. Fiecare familie are kami proprii, unii dintre ei fiind strămoşii care sunt consideraţi protectori ai descendenţilor. Fiind un cult al zeităţilor locale, shintoismul nu poate avea prozelitism şi nici nu poate fi exportat.
Toate împrejurările fericite ale vieţii sunt puse pe seama kami: naşterea, nunta, succesele în viaţă. Religia shinto nu are ritualuri legate de înmormantare şi de aceea, în Japonia, acestea sunt lăsate în sarcina călugarilor budisti.Conform credinţei japoneze, sufletul oamenilor ( reikon ) ajunge după moarte într-un fel purgatoriu, unde aşteaptă obiceiurile funerare, pentru a se putea duce la strămoşi. Dacă aceste obiceiuri sunt făcute şi sufletul se linisteşte, el poate deveni kami şi va fi protectorul familiei. Acesta se întoarce în ziua sărbătorii numite Obon, pentru a primi mulţumiri. Cei morţi nefericiţi sau prin moarte violentă, rămân legaţi de lumea noastră şi devin stafii ( yurei ). Aceştia pot produce necazuri, prin manifestări de tip poltergeist. În timpul sărbatorii Obon, spiritele sunt ghidate de lanterne de hârtie care plutesc pe râuri. Obiceiul seamănă cu cel practicat cândva la noi, de Paştele Blajinilor, când se puneau pe apă colaci cu lumănări aprinse, daruri pentru blajini.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.